Menu

Ons aanbod: smeltkaas

Smeltkaas is veel meer dan alleen smeerkaas. Kasi Food creëert kaasproducten met de gewenste smaak, textuur en het uiterlijk voor diverse toepassingen zoals kaassoufflés, vleesvullingen en bakkerijproducten, soepen en sauzen, hapjes en kant-en-klare gerechten.

Op basis van uw producteisen, zoals smaak, samenstelling, smeltbaarheid, uiterlijk, textuur en bakstabiliteit in combinatie met uw procesmogelijkheden zullen wij u helpen met het meest geschikte product.

Wij bieden deze producten aan in verpakkingsvormen voor retail, foodservice en industrie; denk daarbij aan cups, emmers, zakken, worsten en blokken van 15 kg.

Ons aanbod: gepasteuriseerde kaas

Onze gepasteuriseerde kaas wordt gecreëerd uit zijstromen kaas. Deze zijstromen worden zonder verpakkingsmateriaal en kaaskorsten gepasteuriseerd waardoor de kaas een nieuw leven krijgt. Kasi Food produceert kaasblokken door kaas te pasteuriseren met een droge stofgehalte op basis van uw wensen, zonder het gebruik van smeltzouten of andere additieven.

Deze kaas kan gebruikt worden voor kaassnacks en pizza's, en kan worden geraspt en gesneden.

Ons aanbod: Enzyme Modified Dairy/Cheese

Enzyme Modified Dairy/Cheese (EMD) kan gebruikt worden om de smaak van uw product te verbeteren. Enzyme Modified Dairy en Enzyme Modified Cheese zijn natuurlijke aroma's. Bij EMD worden er verouderingsenzymen aan de grondstof toegevoegd waardoor de smaakcomponenten van kaas, boter en room zich concentreren.

Deze natuurlijke zuivelaroma's (EMD's) kunnen gebruikt worden als ingrediënt voor uw producten. Ons assortiment varieert van Cheddar, Gouda, harde Parmezaanse kaas, Emmentaler, schimmelkaas en Maasdam, tot harde kaas, roomkaas, boter en room. De natuurlijke aroma's kunnen geleverd worden als pasta's en poeders en variëren in smaakintensiteit van mild en zoet tot de scherpere smaken van oudere kazen.

Onze natuurlijke zuivelaroma's verbeteren de smaak in de volgende producten:

  • Smelt- en smeerkaas
  • Kaasvervangers
  • Sausen, soepen & dips
  • Dressings
  • Bakkers- en banketbakkersproducten
  • Softijs

We bieden standaardrecepten aan, maar ook op maat gemaakte recepten en specifieke mengsels met natuurlijke aroma's en andere grondstoffen. Onze productontwikkelaars en smaakexperts kunnen u adviseren over uw eindproduct of over het opstarten van een compleet nieuwe productielijn in samenwerking met Lekkerkerker Dairy & Food Equipment.

Kasi Food distribueert de natuurlijke zuivelaroma's rechtstreeks in heel Europa. Voor de rest van de wereld werken we samen met IBT-InterBioTech AG / Kerisom Enterprises Limited (zie Contact).

Manier van werken

We ontwikkelen veel op maat geproduceerde kaasproducten voor nieuwe en bestaande klanten. Onze klanten kunnen daarom voor veel verschillende doeleinden bij ons terecht. Ons zusterbedrijf Lebo Kaas levert verse kaasproducten voor de voedselverwerkende industrie. Door onze ervaring op deze gebieden kunnen we gemakkelijk recepten aanpassen en rekening houden met de volgende parameters bij het ontwikkelen van uw product.

Parameters: droge stof, textuur, smelteigenschappen, vet, hittebestendigheid, smaak, viscositeit, vriesstabiliteit, kleur.

We zijn van mening dat de beste manier van samenwerken een open en constructieve relatie met onze klanten is met duidelijke en gezamenlijk overeengekomen doelstellingen en criteria. Dit is essentieel voor een goed onderling begrip. Elke klant heeft een andere manier van werken en we willen ons volledig kunnen inleven om uw productieprocessen en omstandigheden volledig te begrijpen.

In de ontwikkelingsfase zullen we de ontwikkelde ingrediënten testen in de juiste toepassing, de bovenstaande parameters evalueren en aanpassen totdat u helemaal tevreden bent.

Projecten

Kaas leent zich perfect voor vulling in producten zoals gevogelte, varkensvlees, filodeeg, groenten en gefrituurde snacks. Zo ontwikkelden we voor een fabrikant van kaassoufflés een vloeibare kaasvulling die met behulp van Handtmann-machines kaassoufflés vult.

Door met verschillende kaassamenstellingen te werken zijn we erin geslaagd om een kaassubstantie te ontwikkelen die de vereiste smelteigenschappen bezit. Wanneer de consument de soufflé eet, dient de kaas er niet uit te lopen, en is een gladde textuur en een goed mondgevoel gewenst. De typische smaak en geur van de kaas moet ook na het frituren van de soufflé aanwezig blijven.

Medewerker aan het woord

'Gepasteuriseerde kaasblokken zijn een belangrijk onderdeel van ons assortiment. Voor onze afnemers is het noodzakelijk dat het product van constante kwaliteit is. Iedere afnemer heeft eigen productwensen en kwaliteitsnormen. Kaasblokken die gebruikt worden om te raspen dienen aan andere eisen en producteigenschappen te voldoen dan kaasblokken die verwerkt worden tot kaassoufflé vulling.

Elke productie wordt met verschillende methodes getest die het verwerkingsproces van onze klant nabootsen. Zo kunnen we naast organoleptische testen gebruik maken van smelttesten, rasptesten en textuurtesten. Dit gebeurt volgens nauwgezette afspraken om er zeker van te zijn dat de klant ontvangt wat hij verwacht.'

– Wim de Grave, Quality Control

Variatie in producten

Wij bieden u een grote verscheidenheid aan kaas- en zuivelproducten.

Kennis van producteigenschappen

We passen de parameters van onze producten aan op basis van uw wensen.

Maatwerk

Met inachtneming van al uw eisen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op met Bert Rijk

+31(0)6 25 39 00 40